Scheiden en hypotheek

Wat gebeurd er met het huis? Welke regelingen zijn er om in het huis te kunnen blijven wonen? Wat kan de vertrekkende partner kopen? Hoe kunnen we het beste ons vermogen en schulden verdelen? Dit zijn zo maar wat vragen die vaak naar boven komen.

Bij FinRaa hebben we in loop der jaren de financiele kant van vele scheidingen mogen begeleiden. Voordat het echtscheidingsconvenant wordt getekend kijken we eerst of jullie beide wensen ook kunnen en zo niet hoe we dat wel haalbaar kunnen krijgen. Als specialist in financieringen weten we als geen ander hoe we iets voor elkaar moeten krijgen zodat jullie beide aan een nieuwe start kunnen beginnen.

Begeleiding bij het maken van afspraken

Om de scheiding te regelen kunt u natuurlijk ieder een advocaat in de handen nemen. Ieders advocaat zal zijn of haar belang behartigen en belangen verdedigen. Een alternatief is om gezamenlijk een mediator in de handen te nemen. Het verschil is dat de mediator kijkt naar jullie beide belangen en de scheiding veelal soepeler en met minder stress wordt geregeld. Ook kan er tegenwoordig voor gekozen worden om zelf de scheiding (online) te regelen. Dit is de goedkoopste vorm.

Indien gewenst kunnen we jullie adviseren welke vorm het beste bij jullie zou passen en voor jullie in gang zetten. Hiervoor maken we gebruik van ons netwerk waar gecertificeerde mediators, al dan niet gesubsidieerd, de scheiding zal begeleiden. Wij zullen in die situatie met jullie en de mediator meelopen en daar waar nodig bijsturen op financiele vraagstukken om te zorgen dat de achterblijvende partner in de woning kan blijven zitten en de vertrekkende partner een nieuwe woning kan aankopen.

GRATIS EN DUIDELIJK KENNISMAKINGSGESPREK

U wilt waarschijnlijk snel willen weten of iets haalbaar is en wat de lasten e.d. zijn. Wij houden van duidelijkheid en daarom is onze kennismakingsgesprek altijd GRATIS. We geven tijdens het gesprek aan of iets haalbaar is of niet en wat de kosten zullen zijn. Zo weet u direct waar u aan toe bent

Bel of mail ons voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek

" In eerste instantie was ons door de bank verteld dat we de woning moesten verkopen. Na ons eerste gesprek hadden we een goed gevoel over het advies van David. Hij Komt rustig en duidelijk over. David heeft ons en de mediator financieel begeleid waardoor één van ons in de woning kon blijven zitten en mijn partner een andere woning kon aankopen. We zijn er erg blij mee geweest"

Mw. D. Hagen

- klant sinds 2017 -